F O T O G R A F E R I N G  A F  B A B Y / B Ø R N

En børnefotografering varer ca. 1 time. Jeg stræber efter at gøre fotograferingen hyggelig og på børnenes præmisser, så det bliver en god oplevelse for børnene.

Gode tidspunkter for fotografering af børn under 1 år:

3-5 måneder

I den alder kan de fleste børn ligge på maven og holde deres hoved. De kan også fokusere og bliver bevidste om deres omgivelser. Denne alder er typisk også tiden for de første bevidste smil og de er også så småt ved at lære at koordinere arme og ben.

I denne alder bliver barnet ofte fotograferet liggende på enten maven eller ryggen, og nogle opdager at de har tæer. 

6-9 måneder

De fleste børn kan nu sidde selv, men endnu ikke kravle. De er meget bevidste om deres omgivelser og er meget nysgerrige og følger med i alt omkring dem. 

Dette er en rigtig god alder til fotografering af børn. Der er mange muligheder, da barnet kan sidde selv, ligge på maven og muligvis kravle eller komme op i kravlestilling.

10-12 måneder

Når børn er 10-12 måneder gamle, kan de fleste børn kravle og stå ved ting og måske tage de første skridt. De er ofte meget nysgerrige og har fart på.

Det betyder, at fotografering af børn i denne alder ofte skal gå forholdsvis hurtigt, da vi kun har barnets opmærksomhed i kort tid ad gangen. Her tages oftest billeder, hvor barnet står ved ting eller måske står helt alene. Der er også mulighed for at lave ”Cake smash” til barnets første fødselsdag.

Det allervigtigste ved fotografering af børn er en stor portion tålmodighed. Børn fanger hurtigt, hvis mor eller far stresser eller er irriterede. Derfor er det vigtigt at give sig god tid og lad mig lære jeres børn at kende. Det kan tage lang tid for et barn at føle sig tryg, men så kommer der også nogle rigtig gode billeder ud af det.

Tøjvalg

Tøjvalget er en vigtig del af fotograferingen. Det er bedst med tøj uden for meget mønster, print eller store logoer.

Jeg anbefaler neutrale farver, dog ikke helt hvidt. Er der flere personer på billederne, er det også en god ide at farvekoordinere, så alle har tøj på i samme farvenuancer, men ikke fuldstændig ens klædt.

Det er også en god ide med tøj med struktur, som f.eks. strik. Det gør sig godt på billeder. Det samme gælder støvede farver, såsom gammelrosa, grå og støvet blå.

I er meget velkommen til at spørge mig til råds forud for en fotografering, og evt. sende billeder af tøjet. Så kommer jeg gerne med gode råd.

Til babyer og mindre børn har jeg også lidt forskelligt tøj, der kan lånes.

Medbring

Mange børn har brug for noget snack undervejs. Tag gerne lidt med, som ikke laver mærker på tøjet. Medbring også en våd klud til mund og fingre og kleenex til næsen. Det er en god ide at have et ekstra sæt tøj med, hvis uheldet er ude.

Har barnet noget legetøj, et tæppe eller en bamse, som de er ekstra glade for, så tag det endelig med. Jeg har også lidt rekvisitter.

Close Menu
error: Content is protected !!